Képzéseinket több éves szakmai múltunkkal támogatjuk, de nem hiszünk a számokban. Nem a 10,20 vagy 30 év fog számítani, hanem az, hogy tudunk vagy akarunk-e fejlődni a szakmánkban. Alapvető elveink közé tartozik, hogy folyamatos továbbképzésekre járunk, megismerkedünk hazai és külföldi trénerek munkáival, hogy a tréningeken a maximális minőséget tudjuk képviselni.

Trénereink nem csak a kutyás ágazatban, hanem az oktatáshoz szükséges oktatásmetodikai, pszichológiai, állat- és ember egészségügyi ismereteiket is folyamatosan bővítik.

Kovács László

A HEDDtech alapítója és tulajdonosa, a Szimat Suli megálmodója és vezetője

Több, mint 25 éve foglalkozik kutyák képzésével. Jelenleg a Honvédség kutyás tűzszerésze, számos hivatásos szervnél teljesített szolgálatot, szívügye a hivatásos kereső kutyák képzése. Mandyvel megjárták Afganisztánt és az ott gyűjtött tapasztalatokkal segíti hivatásos és civil kutyák fejlesztését. Vadász-, mentő- és őrzővédő-kutyák felkészítésében is jártas. Jelenleg Nortonnal, a labradorjával látja el hivatásos munkáját.

A képzéseken túl számos technikai eszközt fejlesztett ki, mellyel izgalmasabbá és nagyobb kihívássá teheti az egyszerű szimatolást. Célja, hogy a kutya és vezetője között olyan kapcsolatot alakítson ki, ami feltétlen bizalmon és szavak nélküli kommunikáción alapul.

Dalia Szandra

Több, mint 10 éve foglalkozik kutyák képzésével, azon belül a kedvenc területe a kábítószer-kereső kutyák munkája. Egyetemi tanulmányai alatt ismerkedett meg közelebbről a kábítószer felderítés témájával, mely a szakdolgozat témája is lett, később pedig a hazai és külföldi trénerek mellett szerzett gyakorlatot. Első saját kutyaiskolájában mentőkutyák előképzését végezte, később pedig saját kutyájával is teljesített egy Nemzetközi Katasztrófavédelmi Minősítő gyakorlatot.

Kedvenc témaköre a kutyák egészségügye és az elsősegély nyújtás. Célja a tudatos egészségmegőrzés fejlesztése, és a mozgásszervi betegségekre való figyelem felhívás.