10 perc alatt kiütni még a legpörgősebb kutyát is? Igen, jó helyen jársz!

Tudtad, hogy a legösszetettebb feladat a kutyák számára a keresés, mely nem csak fizikailag, hanem agyban is fárasztja Őket? 

Gondolj csak bele, egy Afganisztánban teljesítő kutyának nem csupán hallgatnia kell a gazdájára minden körülmények között, de neki kell biztosítania azt, hogy a táborban tartózkodó katonák ne legyenek pokolgép áldozatai, amihez maximális precizitás és megbízhatóság várható el tőle.

Ezzel a képzési metodikával nagyon gyorsan tudod akár otthoni, akár külső terepen lefárasztani még a legaktívabb kutyát is.

A különböző szagok keresése közben egy profi számítógép dolgozik a kutya fejében, amely analizál, következtetéseket von le és probléma megoldási stratégiákat állít el.

A képzések során megmutatjuk, hogyan tudod bekapcsolni Te is ezt a professzionális gépezetet és hogyan tudod csúcsra járatni.

A kutyák passzív jelzéssel fognak dolgozni, ami azt jelenti, hogy üléssel-, állással- vagy fekvéssel jelzi a szagminta pontos helyét. Ehhez ki kell alakítanunk a maximális motivációt és az önkontrollt, így lesz tökéletes egyensúlyban munka közben.

A kereső kutyák átlagosan 40-50 szagot képesek megjegyezni, mi itt csak 3-4 félével fogunk dolgozni, a célnak megfelelően.

A szagmintákban kizárólag természetes anyagokat használunk, mely nem káros a kutya szervezetére, de jól elkülöníthető a környezettől.

Az alapképzés után, ha a kutya már stabil jelzést tud produkálni és önállóan keresni, akkor próbára tesszük külső, nem hétköznapi terepeken, ahol újabb kihívásokkal kell megküzdenetek.

Ha pedig szeretnél még jobban elmélyedni a témában, akkor lehetőséged van a HEDDtech által fejlesztett vizsga rendszerben próbára tenni magatokat, akár versenyhelyzetben is.